Кюфтета от тиквички

Дата: 03.08.2016
Източник: Mariyana Petrova
ТИТЛА: Помощник готвач
Кюфтета от тиквички
 
Необходими продукти:
3 тиквички (около 1,5 кг)
1 яйце
200 г сирене
4-5 скилидки чесън
копър, сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят, да се отцедят от водата (поне 4 часа - обикновено количеството им намалява наполовина). Смесват се с останалите продукти (ако зеленчуците са добре отцедени, няма да има нужда да се добавя брашно за сгъстяване).
2
От сместа се оформят средно големи кюфтета, овалват се в брашно, подреждат се в подходящ съд и се слагат за половин час във фризер, за да стегнат леко.
3
След това се изваждат, потапят се в разбитото яйце и се пържат от двете страни, до готовност. Хубавото е, че отвътре кюфтенцата остават леко хрупкави.



Съвет:
По желание може да ги поднесете с ваш любим сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта