Качамачени пръчици с майонезен сос

Дата: 21.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г царевичен грис за качамак
50 г сирене „Пармезан”
20 г краве масло
1 стрък розмарин
зехтин за намазване
сол на вкус
за соса:
200 г майонеза
2 скилидки чесън
сокът от 1/2 лимон
1/2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. пушен червен пипер
1 щипка лют червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Качамачени пръчици с майонезен сосОколо 300 мл вода се кипват заедно с маслото. Сипва се грисът и се готви на слаб огън при постоянно бъркане, докато течността се абсорбира и се получи гъста каша.
2
Качамачени пръчици с майонезен сос 2Дърпа се от огъня и се добавят наситненият розмарин и настърганият пармезан. Посолява се и се разбърква.
3
Качамачени пръчици с майонезен сос 3Сместа се слага върху хартия за печене. Покрива се с още един лист и се заравнява. Охлажда се.
4
Качамачени пръчици с майонезен сос 4Нарязва се на пръчици, които се намазват със зехтин и се пекат 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Качамачени пръчици с майонезен сос 5Чесънът се стрива на паста с малко сол и се добавя към майонезата.
6
Качамачени пръчици с майонезен сос 6Прибавят се и доматеният концентрат, двата вида червен пипер и сокът от лимон. Разбърква се.
7
Качамачени пръчици с майонезен сос 7Качамачените пръчици се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Добавката от пармезан се оказа чудесна, а чесновият майонезен сос, в който аз добавих 100 г цедено кисело мляко беше хармонично допълнение към пръчиците.
8.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2016
Много вкусно, благодаря за идеята!
7.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2016
Соса допадна много на гостите; добавих малко кисело мляко за да стане по-лек.
6.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2016
и на нас много ни харесаха, и аз сложих мащерка вместо розмарин. Наистина имаха вкус на картофи.... изненадах си гостите
5.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2016
Много хубави. Вместо розмарин сложих мащерка и пак станаха много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта