Качамачени пръчици с майонезен сос

Интересно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 29.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г царевичен грис за качамак
50 г сирене „Пармезан”
20 г краве масло
1 стрък розмарин
зехтин за намазване
сол на вкус

за соса:
200 г майонеза
2 скилидки чесън
сокът от 1/2 лимон
1/2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. пушен червен пипер
1 щипка лют червен пипер



Начин на приготвяне:
1
Качамачени пръчици с майонезен сос
Около 300 мл вода се кипват заедно с маслото. Сипва се грисът и се готви на слаб огън при постоянно бъркане, докато течността се абсорбира и се получи гъста каша.
2
Качамачени пръчици с майонезен сос 2
Дърпа се от огъня и се добавят наситненият розмарин и настърганият пармезан. Посолява се и се разбърква.
3
Качамачени пръчици с майонезен сос 3
Сместа се слага върху хартия за печене. Покрива се с още един лист и се заравнява. Охлажда се.
4
Качамачени пръчици с майонезен сос 4
Нарязва се на пръчици, които се намазват със зехтин и се пекат 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Качамачени пръчици с майонезен сос 5
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се добавя към майонезата.
6
Качамачени пръчици с майонезен сос 6
Прибавят се и доматеният концентрат, двата вида червен пипер и сокът от лимон. Разбърква се.
7
Качамачени пръчици с майонезен сос 7
Качамачените пръчици се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2020
Едва днес попаднах на тази чудесна идея, много ми хареса! Използвах веганската майонеза на Бон апети, чудесно допълнение към вкусните гризинки ;)
9.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Добавката от пармезан се оказа чудесна, а чесновият майонезен сос, в който аз добавих 100 г цедено кисело мляко беше хармонично допълнение към пръчиците.
8.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2016
Много вкусно, благодаря за идеята!
7.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2016
Соса допадна много на гостите; добавих малко кисело мляко за да стане по-лек.
6.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2016
и на нас много ни харесаха, и аз сложих мащерка вместо розмарин. Наистина имаха вкус на картофи.... изненадах си гостите
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: