Баклава със сирене “Халуми"

Всяка баклава е вкусна, а тази напомня малко на кюнефе.
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
500 г сирене „Халуми“
250 г орехи
4 с. л. захар
200 г краве масло
1/2 ч. л. канела

за сиропа:
350 г захар
1 пакетче ванилова захар
2 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Баклава със сирене “Халуми
Маслото се разтопява. Сиренето се настъргва на ситно ренде.
2
Баклава със сирене “Халуми
Орехите се смилат заедно със захарта и канелата.
3
Баклава със сирене “Халуми
Подходяща тава се намазва с масло, а в нея се подреждат половината кори, една върху друга, като всяка е намазана с масло.
4
Баклава със сирене “Халуми
Върху тази основа се поръсва настърганото сирене и се разпределя ореховата плънка.
5
Баклава със сирене “Халуми
Отгоре се подреждат останалите кори, като всяка от тях се намазва с масло.
6
Баклава със сирене “Халуми
Баклавата се нарязва на парчета, намазва се отново отгоре с масло и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато стане златиста (около 20-30 минути).
7
Баклава със сирене “Халуми
От захарта и 400 мл вода се сварява не много гъст сироп. Овкусява се с лимоновия сок и ваниловата захар.
8
Баклава със сирене “Халуми
Опечената баклава се изважда от фурната и още топла се залива с горещия сироп.
9
Баклава със сирене “Халуми
Оставя се за една нощ да се напои. Преди да се поднесе, се загрява леко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: