Френски ябълков сладкиш

Дата: 14.12.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ябълки (големи)
140 г брашно
160 г кристална захар
2 яйца
115 г краве масло (+ за намазване)
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. ванилов екстракт
50 мл тъмен ром
1 стрък пресен розмарин
1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Френски ябълков сладкишЯйцата и захарта се разбиват на пухкав крем.
2
Френски ябълков сладкиш 2Добавят се брашното и бакпулверът, разтопеното масло, настърганата лимонова кора и наситненият розмарин и се разбива.
3
Френски ябълков сладкиш 3Тестото се ароматизира с ваниловия екстракт и рома и отново се разбива.
4
Френски ябълков сладкиш 4Ябълките се обелват, почистват от семките, нарязват се на кубчета и - при необходимост - се поливат с 2 с. л. лимонов сок.
5
Френски ябълков сладкиш 5Изсипват се в тестото и всичко се разбърква добре.
6
Френски ябълков сладкиш 6Тестото се прехвърля в намазана с масло тавичка. По желание покрийте дъното с хартия за печене. Заравнява се.
7
Френски ябълков сладкиш 7Пече се 25 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
8
Френски ябълков сладкиш 8Оставя се да се охлади и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2020
ДЕСЕРТЪТ СЕ ПРАВИ МНОГО БЪРЗО И Е СТРАШНО ВКУСЕН .
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2020
Стана много вкусен, дори и без розмарин. Ще повторя със сигурност.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта