Аше Пармантие

Вкусно традиционно Аше Пармантие
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 28.04.2020
Аше Пармантие
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
400 г кайма от говеждо
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 връзка магданоз (по желание)
1-2 яйца
110 г краве масло
30 мл прясно мляко
1 чушка
150 г настърган кашкавал (ементал)
индийско орехче на вкус
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Обелете картофите и ги варете във вряща вода за около 30 минути. Нарежете лука и чесъна на ситно. Налейте малко олио в тигана и сложете лука да се запържи. Разбърквайте често.
2
Когато лукът стане полупрозрачен, изключете котлона и го оставете настрана.
3
Нарежете магданоза на ситно. Сложете в една купа каймата, нарязания магданоз, лука и яйцето. Поръсете със сол и черен пипер и комбинирайте всичките съставки.
4
След като се сварят картофите, ги отцедете и намачкайте.
5
Добавете маслото към картофеното пюре и горещото мляко. Комбинирайте добре до гладкост. Поръсете със сол, черен пипер и индийско орехче.
6
Намажете тавата с мазнина (може олио или разтопено масло по ваш избор). Разстелете половината от картофената каша на дъното на тавата. Добавете каймата и направете още един слой с останалата каша.
7
Можете отгоре да поръсите Аше Пармантие с малко настърган кашкавал или галета. Загрейте фурната до 200 градуса, след това печете, докато повърхността стане златиста. Когато стане готово, извадете го от фурната и сервирайте веднага.

Съвет:
Преди да започнете да готвите тази рецепта, уверете се, че имате всички необходими съставки.

Съвет:
Преди да започнете да готвите тази рецепта, уверете се, че имате всички необходими съставки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: