Бургер на грил

Вкусни и сочни
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г мляно говеждо месо
4 питки за бургери
2 глави лук
1/2 ч.л. сух чесън
1 с.л. соев сос
масло за намазване на стайна температура
зехтин за намазване
100 г сирене „Чедър“ (слайсове)

за соса:
200 г майонеза
1 с.л. сос „Шрирача“ (лют сос)



Начин на приготвяне:
1
Бургер на грил
Каймата се разбърква със сол, черен пипер, сух чесън и соев сос. Не бива да се меси много.
2
Бургер на грил 2
Оформят се 4 бургера (сплескани кюфтета), които се оставят на страна
3
Бургер на грил 3
Лукът се реже на дебели шайби и се пече на умерен огън на грил, като се маже със зехтин. Посолява се. Отстранява се от огъня, когато започне да омеква леко. Не бива да се карамелизира.
4
Бургер на грил 4
Майонезата за соса се разбърква с лютия сос.
5
Бургер на грил 5
Бургерите се пекат на грила, по желание се намазват с масло. Когато станат отвън златисти, а в сърцевината – розови, се слага чедърът и се оставят на грила да се разтопи.
6
Бургер на грил 6
Питките се разполовяват, намазват се с масло и се запичат на грила.
7
Бургер на грил 7
Запечените питки се намазват със сос.
8
Бургер на грил 8
Върху едната половина се слага бургер, отгоре се разпределя лук. Похлупва се с другата половина на питката.
9
Бургер на грил 9
Сервират се с останалия сос и салата по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
Краси Петрова се регистрира в сайта.
PetarPetrov се регистрира в сайта.
вальо се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: