Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia

Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г сьомга филе
6 бр. пресни кори за лазаня
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
15 г масло
200 г измит и отцеден спанак
175 г крем сирене Philadelphia Light

за сос бешамел:
1 щипка индийско орехче
30 г брашно
30 г масло
400 мл прясно мляко

за запичане:
100 г настърган пармезан
див лук за сервиране

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia
Нарежете сьомгата на 6 тънки, дълги парчета.
2
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  2
В голям тиган загрейте зехтина и маслото.
3
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  3
Сотирайте ситно нарязания лук за 4-5 минути. Добавете нарязания чесън и гответе 30 секунди.
4
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  4
Добавете спанака, разбъркайте добре и оставете на котлон а за 3-4 минути като бъркате често, докато спанака омекне. Посолете и свалете съда от котлона.
5
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  5
В касерола разтопете маслото, добавете брашното и гответе 3-4 минути, докато се запържи леко и стане златисто.
6
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  6
Налейте млякото и бъркайте непрекъснато, за да не останат бучки в соса.
7
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  7
Посолете, подправете с индийско орехче и варете 6-7 минути, докато брашното се сготви и соса се сгъсти.
8
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  8
Върху всяка кора за лазаня сложете около 1 с.л. крем сирене Philadelphia.
9
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  9
Отгоре сложете от сотирания спанак и парче сьомга. Намажете отгоре с още крем сирене Philadelphia и посолете.
10
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  10
Завийте на стегнато руло и изрежете излишното тесто.
11
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  11
На дъното на тава за печене сложете малко от соса бешамел. Подредете канелоните.
12
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  12
Покрийте с останалия сос и настържете отгоре пармезан.
13
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  13
Печете 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
14
Канелони със сьомга, спанак и Philadelphia  14
Охладете канелоните за 7-8 минути преди да сервирате и поръсете с малко ситно нарязан див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2024
Рецептата изисква скъпи като стойност продукти. Честно казано - въпреки продуктите ефектът от ястието не беше толкова впечатляващ!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2021
Вкусна рецепта. Един съвет от мен - ако корите лазаня са твърди, е добре да се накиснат малко в гореща вода. Иначе се чупят и не могат да се навият.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: