Пролетни картофи с петрохан и яйце
Лора и Стоян
500 г гъби 1 глава лук 2 скилидки чесън 180 мл гъбен бульон 250 мл соева напитка JOYA с калций и витамини 2 с.л. брашно 1 клонка мащерка 1 ч.л. пушен червен пипер 1 ч.л. доматен концентрат 1 ч.л. дижонска горчица 60 мл зехтин сол и черен пипер на вкус сварена паста талиатели без яйца за сервиране |
1 | ![]() | Соевата напитка се слага в касерола и се оставя на котлона, докато се редуцира до 1/3. |
2 | ![]() | Лукът се реже на полумесеци, чесънът се накълцва, а гъбите се режат на тънко. |
3 | ![]() | Лукът и чесънът се готвят за кратко в загрят зехтин, прибавят се и нарязаните гъби. |
4 | ![]() | Когато станат леко златисти се прибавят листенцата от клонката мащерка. |
5 | ![]() | Сипва се брашното, слагат се горчица, доматен концентрат, соев сос, пушен пипер и бульон. |
6 | ![]() | Поръсва се със сол и пипер и се готви на слаб огън 20 минути. |
7 | ![]() | Накрая се добавя редуцираната соева напитка и се готви още 10 минути. |
8 | ![]() | Сервира се върху сварена паста, по желание поръсено с наситнен магданоз. |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...