Кюфтета от риба тон

Рецептата е лесна, готви се бързо, а резултатът е много вкусен и атрактивен
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
2 консерви риба тон в зехтин (по 160 г)
4 филийки хляб
2 стръка пресен лук
2 ч. л. дижонска горчица
1 яйце
5–6 капки лют сос
1 лимон
1 с. л. вода
1/2 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за канапето от зеленчуци:
4 моркова
1/2 ряпа „Дайкон“
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от риба тон

Рибата тон се отцежда. Магданозът и пресният лук се нарязват наситно. От хлябът се отстраняват корите.

 


2
Кюфтета от риба тон 2

В купа се смесва хлябът, накъсан на малки парчета, рибата, магданозът, лукът, лютият сос, водата, дижонската горчица, сол, черен пипер, яйцето, настърганата кора и сокът от лимона. Разбърква се.

 


3
Кюфтета от риба тон 3

От сместа се оформят 4 кюфтета.

 


4
Кюфтета от риба тон 4

Пържат се в зехтина до златисто кафяво.

 


5
Кюфтета от риба тон 5

Морковът и ряпата се обелват и се нарязват на ленти с белачка. Запържват се за кратко в маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


6
Кюфтета от риба тон 6

Кюфтетата се сервират върху канапе от зеленчуците.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2024
Здравейте ВЕЛИНА, много се радваме, че нашата рецепта ви е допаднала:) Ще очакваме отзиви и за други наши предложения. Поздрави от нас.
4.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2024
Ненадейно беше за мен да ползвам консерва риба тон по този начин. Много свежо, вкусно и някак лятно ядене. Много благодаря за тази оригинална според мен рецепта.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2014
добавих и булгур и станаха страхотни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
Рецептата е лесна и бърза за приготвяне. Станаха хубави кюфтенца. Аз не ги пържих, а ги изпекох на фурна без мазнина, и пак се получи доста добур резултат.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Перфектно станаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: