Соленки с лимец и сирене

Дата: 21.05.2020
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Соленки с лимец и сирене
 
Необходими продукти:
350-400 г пълнозърнесто брашно от лимец
125 г масло на стайна температура
2 яйца
100 г краве сирене
50 мл прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
 

Начин на приготвяне:
1
Маслото се слага в подходящ съд. Прибавят се 1 яйце и 1 жълтък, белтъкът се отделя за после. Разбиват се маслото и яйцата с телена бъркалка. Натрошава се сиренето и се прибавя в съда заедно с прясното мляко. Накрая се смесват брашното с бакпулвера и се добавят към сместа с яйцата. Омесва се меко тесто.
2
Разделя се на 2 части и всяка част се оформя под формата на салам. Разбива се леко белтъкът и се премества в плитка чиния. В друга чиния се слага сусам. Взима се първото оформено тесто и се търкаля в белтъка, след което се овалва в сусама. Тестото се увива в прозрачно фолио. Взема се второто тесто, оформено като салам, намазва се с белтъка. Отново се завива във фолио.
3
Поставят се в чиния и се прибират в хладилник да стегнат. Голяма тава се покрива с хартия за печене. Оформеното тесто се нарязва на тънки или по-дебели филии - по избор. Пекат се около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Съвет:
Може да използвате семена по желание или да поръсите с кашкавал отгоре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Баница с праз
ek.ginova се регистрира в сайта.
Ekaterina Stoilova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта