Полска торта с лешници и бадеми

Дата: 20.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 яйца
450 г пудра захар
250 г белени бадеми
250 г лешници
100 г черен шоколад (85%)
100 г конфитюр от кайсии
50 г чаени бисквити
50 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар
1 ч. л. какао
сокът от 1/2 лимон
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Полска торта с лешници и бадемиЖълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 250 г пудра захар на бял, пухкав крем.
2
Полска торта с лешници и бадеми 2Добавят се смлените лешници, какаото и ваниловата захар.
3
Полска торта с лешници и бадеми 3Сместа се изсипва във форма за торта с диаметър 22 см, застлана с пергаментова хартия.
4
Полска торта с лешници и бадеми 4Белтъците се разбиват на сняг с останалите 200 г пудра захар, така че да се получат върхове.
5
Полска торта с лешници и бадеми 5Добавят се лимоновият сок, смлените бадеми и натрошените бисквити.
6
Полска торта с лешници и бадеми 6Сместа се изсипва във формата, върху жълтъчената смес.
7
Полска торта с лешници и бадеми 7Тортата се пече около 50–60 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. Проверява се, дали е изпечена с клечка за зъби. Охлажда се.
8
Полска торта с лешници и бадеми 8Кайсиевият конфитюр се загрява и с него се намазва тортата.
9
Полска торта с лешници и бадеми 9Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня и с тях се залива тортата. Охлажда се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
Ana Savova коментира рецептата Заешко с ориз
Ana Savova се регистрира в сайта.
Gueorgui Bojinov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта