Бисквитена торта с шоколадова глазура

Вкусна и сочна
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 15.01.2017
Бисквитена торта с шоколадова глазура
Бисквитена торта с шоколадова глазура
Бисквитена торта с шоколадова глазура
 
Необходими продукти:
500 г обикновени бисквити
125 г краве масло
1 л прясно мляко
2 ч. ч. захар
2 с. л. какао
2 ванилии

за шоколадовата глазура:
200 г натурален шоколад
2 с. л. олио



Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се начупват на парченца и се смесват с какаото.


2
Млякото се изсипва в тенджера и се оставя на котлона да заври. Към него се добавят захарта и ванилията.


3
След като захарта се разтопи, млякото се дърпа от котлона и се добавя маслото, като се бърка, докато маслото се разтопи.


4
Начупените бисквити се изсипват в млечната смес и се разбъркват, за да поемат течността.
5
Получената смес се изсипва във форма за торта с подвижно дъно (с диаметър 28 см), като се разпределя равномерно с помощта на шпатула.


6
Оставя се в хладилник за 20 минути.


7
Натуралният шоколад се разтопява на водна баня и към него се добавя олиото, като се бърка, докато сместа стане гладка.


8
Бисквитеният блат се изважда от хладилника и се залива с шоколадовата глазура, като се заглажда с шпатула.


9
Тортата се оставя в хладилник за 1 нощ, след което се освобождава от формата и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: