Бананов кейк

Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 21.01.2017
Бананов кейк
 
Необходими продукти:
за блата:
250 г банани (+ за декорация)
75 г захар
1 яйце
15 мл ликьор (по избор)
10 мл прясно мляко
10 г бакпулвер
115 г брашно
100 г краве масло
70 г орехови ядки

за крема:
250 г банани
450 г заквасена сметана
100 г захар


Начин на приготвяне:
1
Бананите за блата се пюрират, смесват се с останалите продукти и се разбъркват добре.
2
Сместа се изсипва в подходящ съд и се пече 35–40 минути в загрята на 160 градуса фурна.
3
Бананите за крема се пюрират и към тях се добавят захарта и сметаната.
4
Охладеният блат се декорира с крема (с помощта на сладкарски пош) и се украсява с резенчета банани.


Съвет:
По желание готовият кейк се поръсва с филирани бадеми.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: