Бананов кейк

Дата: 21.01.2017
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Бананов кейк
 
Необходими продукти:
за блата:
250 г банани (+ за декорация)
75 г захар
1 яйце
15 мл ликьор (по избор)
10 мл прясно мляко
10 г бакпулвер
115 г брашно
100 г краве масло
70 г орехови ядки
за крема:
250 г банани
450 г заквасена сметана
100 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Бананите за блата се пюрират, смесват се с останалите продукти и се разбъркват добре.
2
Сместа се изсипва в подходящ съд и се пече 35–40 минути в загрята на 160 градуса фурна.
3
Бананите за крема се пюрират и към тях се добавят захарта и сметаната.
4
Охладеният блат се декорира с крема (с помощта на сладкарски пош) и се украсява с резенчета банани.


Съвет:
По желание готовият кейк се поръсва с филирани бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта