Бананов кейк

Дата: 21.01.2017
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Бананов кейк
 
Необходими продукти:
за блата:
250 г банани (+ за декорация)
75 г захар
1 яйце
15 мл ликьор (по избор)
10 мл прясно мляко
10 г бакпулвер
115 г брашно
100 г краве масло
70 г орехови ядки
за крема:
250 г банани
450 г заквасена сметана
100 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Бананите за блата се пюрират, смесват се с останалите продукти и се разбъркват добре.
2
Сместа се изсипва в подходящ съд и се пече 35–40 минути в загрята на 160 градуса фурна.
3
Бананите за крема се пюрират и към тях се добавят захарта и сметаната.
4
Охладеният блат се декорира с крема (с помощта на сладкарски пош) и се украсява с резенчета банани.


Съвет:
По желание готовият кейк се поръсва с филирани бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Джулия Митева се регистрира в сайта.
Ирина сготви Лазаня
Кали Сотирова се регистрира в сайта.
Asen Zhivkov се регистрира в сайта.
Дидка се регистрира в сайта.
lorreta_28 се регистрира в сайта.
Nadejda Angelova публикува рецептата Катми
Teodora Mladenova се регистрира в сайта.
Stefani Ruseva се регистрира в сайта.
Denislava Karaminkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта