Израелски сладкиш

Дата: 21.01.2017
Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Израелски сладкиш
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. олио
1 лимон
за сиропа:
1/2 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
за крема:
1 ч. ч. пудра захар
125 г краве масло
3 с. л. прясно мляко
за гарниране:
1 ч. ч. орехи (едро смлени)
 

Начин на приготвяне:
1
От захарта и водата се сварява сироп.
2
Содата се смесва с брашното. Към тях се добавят киселото мляко, захарта, олиото, настърганата лимонова кора и сокът от половин лимон.
3
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
4
Топлият сладкиш се залива със студения сироп и се оставя да се охлади.
5
Пудрата захар, мекото масло и млякото се разбиват на пухкав крем и сладкишът се намазва с него. Поръсва се обилно със смлените орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2017
1 ч.ч е захарта за сиропа...
1.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
Не е посочено количеството захар за сиропа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта