Флан патисие

Класически френски флан патисие с ванилия
Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 21.01.2017
Флан патисие
 
Необходими продукти:
за тестото:
170 г брашно
80 г краве масло (студено)
1/3 ч. л. сол
50 мл вода (студена)

за крема:
500 мл прясно мляко
2 яйца
80 г захар
3 с. л. с връх нишесте
1 й 1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Замесете тесто от посочените продукти, покрийте го с фолио за свежо съхранение и го оставете в хладилник за около 30 минути.
2
Налейте млякото в малка тенджера. Сипете вътре половината захар и оставете съда на котлона, докато млякото заври.
3
Разбийте яйцата с останалата захар и добавете към тях нишестето.
4
Когато млякото кипне, дръпнете съда от котлона и ароматизирайте с ванилията.
5
Започнете да наливате млякото на тънка струйка към яйчената смес, като разбърквате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата. Върнете сместа в тенджерата и варете, до получаване на средно гъст крем, който при разбъркване се отделя от стените на съда.
6
Загрейте фурната на 180 градуса.
7
Разточете охладеното тесто в кръгла форма – малко по-голяма от тавата, в която ще печете сладкиша.
8
Прехвърлете тестото в тавата, като покриете дъното и оформите борд. Надупчете тестото на дъното с вилица, за да не се надува при печене. Изсипете отгоре ваниловият крем и заравнете.

9
Сложете флана да се пече първо на средна скара, а когато кремът вътре стегне и крайчетата на тестото започнат леко да покафеняват, го преместете едно ниво по-нагоре. Печете, докато по горната повърхност на флана се образува кафява коричка.


Съвет:
Преди поднасяне охладете много добре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: