Бадемов кейк с шоколадова глазура

Дата: 24.01.2017
Източник: Marina Zhelyazkova
ТИТЛА: Помощник готвач
Бадемов кейк с шоколадова глазура
 
Необходими продукти:
150 г краве масло (на стайна температура)
150 г брашно
140 г пудра захар
100 г белени сурови бадеми
80 мл прясно мляко
3 3 яйца
1 ч. л. бакпулвер
100 г млечен шоколад
80 г бял шоколад
20 г кокосово масло
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Маслото, захарта и ванилията се разбиват добре.
2
Прибавят се яйцата и пак се разбива.
3
Налива се млякото и се разбива отново.
4
Добавят се смлените бадеми, брашното с бакпулвера и сместа се разбърква с шпатула.
5
Накрая се добавя 50 г от черния шоколад, накълцан на парчета.
6
Сместа се изсипва във форма с подвижно дъно или в тава, застлана с хартия за печене.
7
Пече се около 30 минути на 180 градуса.
8
Двата шоколада се стопяват на водна баня, а към белия се добавя и кокосовото масло.
9
След като изстине, кейкът се залива първо с белия, после с млечния шоколад и се правят шарки.


Съвет:
Млечният шоколад може да се замени с черен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта