Бабината бисквитена торта

Дата: 25.01.2017
Източник: Михаела
ТИТЛА: Чирак
Бабината бисквитена торта
 
Необходими продукти:
за блата:
2 пакета обикновени бисквити
1 ч. ч. прясно мляко
за крема:
1/2 бял хляб
1 ч. ч. прясно мляко
2 ч. ч. захар
1/2 малка кофичка маргарин (на стайна температура)
краве масло (на стайна температура)
8 с. л. какао
за украса:
2 шоколада (за глазурата)
плодове (по желание)

Начин на приготвяне:
1
Средата на хляба се потапя в млякото, след което се отцежда.
2
Към хляба се добавят захарта, маргаринът и маслото, и се разбърква до получаване на крем. Слага се и какаото.

3
Всяка бисквитка се потапя в млякото и в подходящ съд се нарежда първият ред на тортата. Маже се с крем. Редуват се бисквити и крем, като се завършва с бисквити.
4
Двата шоколада се разтопяват на водна баня и с тях се намазва тортата. По желание се декорира с плодове.


Съвети:
Количеството масло трябва да е колкото това на маргарина.

Тортата може да се завърши с крем (вместо с бисквити) и да не се залива с шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта