Портокалова саварина

Сладка и свежа алтернатива на реването
Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
100 г краве масло (студено)
200 мл прясно мляко (със стайна температура)
2 яйца
2 жълтъка
2 пакетчета суха мая
1 с. л. захар

за сиропа:
500 г захар
400 мл сок от портокал
100 мл портокалов ликьор

за сервиране:
100 мл животинска сметана
2 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Портокалова саварина
Маята се разтваря в млякото, заедно със захарта. Поръсва се с 50 г брашно и се оставя да шупне.
2
Портокалова саварина 2
След това постепенно се смесва с целите яйца, жълтъците и останалото брашно и се забърква тесто.
3
Портокалова саварина 3
При постоянно бъркане с миксер, малко по малко, се добавя студеното масло, нарязано на кубчета.
4
Портокалова саварина 4
Тестото се оставя да втаса. Прехвърля се в намазнена форма за печене с подвижно дъно и дупка в средата диаметър 26 см. Оставя се да втаса повторно.
5
Портокалова саварина 5
Пече се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Портокалова саварина 6
От портокаловия сок, ликьора и захарта на умерен огън се сварява сироп и се оставя да се охлади.
7
Портокалова саварина 7
Горещата саварина се надупчва, залива се със сиропа и се оставя да се охлади.
8
Портокалова саварина 8
Сметаната се разбива с лимоновия сок и от получената смес, с помощта на шприц, върху саварината се оформят розички.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2017
Макар и във форма на торта, тази портокалова саварина е много сочна и с чудесен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: