Портокалова саварина

Дата: 30.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
100 г краве масло (студено)
200 мл прясно мляко (със стайна температура)
2 яйца
2 жълтъка
2 пакетчета суха мая
1 с. л. захар
за сиропа:
500 г захар
400 мл сок от портокал
100 мл портокалов ликьор
за сервиране:
100 мл животинска сметана
2 с. л. сок от лимон

Начин на приготвяне:
1
Портокалова саваринаМаята се разтваря в млякото, заедно със захарта. Поръсва се с 50 г брашно и се оставя да шупне.
2
Портокалова саварина 2След това постепенно се смесва с целите яйца, жълтъците и останалото брашно и се забърква тесто.
3
Портокалова саварина 3При постоянно бъркане с миксер, малко по малко, се добавя студеното масло, нарязано на кубчета.
4
Портокалова саварина 4Тестото се оставя да втаса. Прехвърля се в намазнена форма за печене с подвижно дъно и дупка в средата диаметър 26 см. Оставя се да втаса повторно.
5
Портокалова саварина 5Пече се 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Портокалова саварина 6От портокаловия сок, ликьора и захарта на умерен огън се сварява сироп и се оставя да се охлади.
7
Портокалова саварина 7Горещата саварина се надупчва, залива се със сиропа и се оставя да се охлади.
8
Портокалова саварина 8Сметаната се разбива с лимоновия сок и от получената смес, с помощта на шприц, върху саварината се оформят розички.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2017
Макар и във форма на торта, тази портокалова саварина е много сочна и с чудесен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта