Макови кифлички

Пухкави и симпатични
Източник: Бон Апети
Дата: 15.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
200 г крем сирене
100 г краве масло (със стайна температура)
90 г захар
1 ванилия
1 щипка сол
1 ч. л. лимонови корички (сушени)

за плънката:
220 г мак
150 г подсладено кондензирано мляко
1 яйце за намазване
пудра захар за поръсване

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Макови кифлички
Семената мак се слагат в касерола и се заливат с вода. Загряват се на умерен огън, като водата не бива да кипи. Съдът се отстранява от котлона, а маковото семе се оставя във водата за 30 минути.
2
Макови кифлички 2
След това се отцежда и се смила с кондензираното мляко. Оставя се в хладилник.
3
Макови кифлички 3
Маслото, крем сиренето и захарта се разбиват с миксер. Овкусяват се с ванилията, солта и лимоновите корички.
4
Макови кифлички 4
Добавя се брашното и се замесва тесто, което не бива да лепне. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
5
Макови кифлички 5
След това се разточва на кръгла кора, от която се изрязват триъгълници.
6
Макови кифлички 6
Всеки триъгълник се маже с плънката. Завиват се кифлички и се оставят в хладилник за 15 минути.
7
Макови кифлички 7
Мажат се с разбито яйце и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около15 минути.
8
Макови кифлички 8
Поднасят се, поръсени с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: