Киевска торта

Много красива и уникално вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пандишпана:
150 г захар
130 г брашно
8 яйца
1 ванилия

за меренга:
300 г захар
100 г орехи
30 г пълнозърнесто брашно
6 белтъка

за крема:
300 г подсладено кондензирано мляко
250 г краве масло (със стайна температура)
200 г крем сирене
300 мл компот от праскови (сок и плодове)
250 мл животинска сметана

за украса:
100 г цели орехови ядки


Начин на приготвяне:
1
Киевска торта
Орехите за меренга се смилат, заедно с 30 г от захарта и брашното.
2
Киевска торта 2
Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна, а след това – със захарта на сняг.
3
Киевска торта 3
Добавя се ореховата смес и се разбърква внимателно.
4
Киевска торта 4
Полученият меренг се сипва в правоъгълна тава, застлана с пергаментова хартия. Пече се на 150 градуса за 10 минути, след това температурата се намалява на 100 градуса и се суши между 2 часа и 40 минути и 3 часа.
5
Киевска торта 5
Охлажда се и се разрязва на два блата.
6
Киевска торта 6
Яйцата за пандишпана се разделят на белтъци и жълтъци.
7
Киевска торта 7
Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна, прибавя се половината захар и се разбиват на сняг.
8
Киевска торта 8
Жълтъците се разбиват с останалата захар.
9
Киевска торта 9
Сместа с жълтъци се разбърква внимателно с белтъчната.
10
Киевска торта 10
Прибавят се ванилията и брашното и хубаво се разбърква.
11
Киевска торта 11
Изсипва се в тава, застлана с хартия за печене. Пече се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
12
Киевска торта 12
Разрязва се на два тънки блата.
13
Киевска торта 13
Кондензираното мляко се разбива с маслото.
14
Киевска торта 14
Добавя се крем сиренето и отново се разбива. Сместа се разбърква с предварително разбитата сметана.
15
Киевска торта 15
Плодовете и сокът от компота се пюрират.
16
Киевска торта 16
Единият пандишпанов блат се маже с компота, покрива се с 1/4 от крема.
17
Киевска торта 17
Поставя се единият белтъчен блат, покрива се с 1/4 от крема.
18
Киевска торта 18
Захлупва се с другият белтъчен блат, намазва се 1/4 от крема.
19
Киевска торта 19
После пак пандишпанов блат и пак се намазва с компота. Покрива се хубаво с останалия крем, като се намазват и стените.
20
Киевска торта 20
Оставя се да престои поне 4 часа в хладилник. По желание се правят декоративни шарки и се подреждат целите орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: