Киевска торта

Дата: 03.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пандишпана:
150 г захар
130 г брашно
8 яйца
1 ванилия
за меренга:
300 г захар
100 г орехи
30 г пълнозърнесто брашно
6 белтъка
за крема:
300 г подсладено кондензирано мляко
250 г краве масло (със стайна температура)
200 г крем сирене
300 мл компот от праскови (сок и плодове)
250 мл животинска сметана
за украса:
100 г цели орехови ядки
 

Начин на приготвяне:
1
Киевска тортаОрехите за меренга се смилат, заедно с 30 г от захарта и брашното.
2
Киевска торта 2Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна, а след това – със захарта на сняг.
3
Киевска торта 3Добавя се ореховата смес и се разбърква внимателно.
4
Киевска торта 4Полученият меренг се сипва в правоъгълна тава, застлана с пергаментова хартия. Пече се на 150 градуса за 10 минути, след това температурата се намалява на 100 градуса и се суши между 2 часа и 40 минути и 3 часа.
5
Киевска торта 5Охлажда се и се разрязва на два блата.
6
Киевска торта 6Яйцата за пандишпана се разделят на белтъци и жълтъци.
7
Киевска торта 7Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна, прибавя се половината захар и се разбиват на сняг.
8
Киевска торта 8Жълтъците се разбиват с останалата захар.
9
Киевска торта 9Сместа с жълтъци се разбърква внимателно с белтъчната.
10
Киевска торта 10Прибавят се ванилията и брашното и хубаво се разбърква.
11
Киевска торта 11Изсипва се в тава, застлана с хартия за печене. Пече се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
12
Киевска торта 12Разрязва се на два тънки блата.
13
Киевска торта 13Кондензираното мляко се разбива с маслото.
14
Киевска торта 14Добавя се крем сиренето и отново се разбива. Сместа се разбърква с предварително разбитата сметана.
15
Киевска торта 15Плодовете и сокът от компота се пюрират.
16
Киевска торта 16Единият пандишпанов блат се маже с компота, покрива се с 1/4 от крема.
17
Киевска торта 17Поставя се единият белтъчен блат, покрива се с 1/4 от крема.
18
Киевска торта 18Захлупва се с другият белтъчен блат, намазва се 1/4 от крема.
19
Киевска торта 19После пак пандишпанов блат и пак се намазва с компота. Покрива се хубаво с останалия крем, като се намазват и стените.
20
Киевска торта 20Оставя се да престои поне 4 часа в хладилник. По желание се правят декоративни шарки и се подреждат целите орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта