Крем „Брюле“

Дата: 29.01.2017
ТИТЛА: Хоби готвач
Крем „Брюле“Крем „Брюле“
 
Необходими продукти:
6 жълтъка
500 мл течна сладкарска сметана (35% масленост)
2 ч. ч. захар
2 ванилии
за карамелената коричка:
4 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се разбиват с миксер със захарта и ванилията, до побеляване.


2
Сметаната се загрява на слаб огън на котлона, докато започне да „къкри“ по краищата на съда, след което се дърпа от огъня. Прибавя се към жълтъчната смес, внимателно, на части и при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки.
3
В дълбока тенджера се слагат 4 купички (всяка с вместимост от около 220 мл) Сместа се разпределя равномерно в купичките. В тавата се налива гореща вода до средата на купичките. Кремът се пече около 30-35 минути в загрята на 150 градуса фурна. След като се охлади напълно, кремът се слага в хладилник за минимум 2 часа.
4
Всяка купичка се поръсва с 1 с. л. захар. Купичките се слагат в широка тава. Фурната се загрява до максималната температура и се включва опция „грил“. Тавата се слага във фурната за около 10 минути, като след петата минута наблюдавайте непрекъснато процеса на карамелизиране.


5
Карамелизираните кремчета се изваждат от фурната и се оставят да се охладят, като е най-добре да престоят в хладилник за 1 нощ.


Съвет:
Може да карамелизирате захарта и с кухненска горелка. Тъй като не разполагам с такава, аз използвах този алтернативен вариант.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта