Бананов сладкиш

Лесен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 банана
260 г брашно
200 г заквасена сметана
180 г захар
120 г краве масло със стайна температура (+ за намазване
10 г бурбонска ванилова захар
2 яйца
1 ч. л. сода
1 щипка сол

за гарниране:
150 г краве масло (със стайна температура)
150 г пудра захар
20 мл ирландски крем ликьор
2 банана
2 с. л. инстантно кафе


Начин на приготвяне:
1
Бананов сладкиш
Маслото и захарта се разбиват много добре с миксер.
2
Бананов сладкиш 2
Едно по едно, при непрекъснато разбиване, се добавят яйцата.
3
Бананов сладкиш 3
Бананите се намачкват с преса за картофи.
4
Бананов сладкиш 4
Содата се разбърква със сметаната.
5
Бананов сладкиш 5
Бананите, ваниловата захар, солта и сметаната със содата се слагат в купата при яйчената смес.
6
Бананов сладкиш 6
Сипва се и брашното и се разбърква.
7
Бананов сладкиш 7
Тестото се изсипва в намазана с масло форма за печене и се заглажда. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 30 минути. Охлажда се.
8
Бананов сладкиш 8
Маслото и пудрата захар се разбиват много добре.
9
Бананов сладкиш 9
Кафето се разтваря в леко загретия ликьор.
10
Бананов сладкиш 10
Прибавя се към масления крем.
11
Бананов сладкиш 11
Десертът се маже с крема.
12
Бананов сладкиш 12
Преди поднасяне се гарнира с резени банани.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2017
Получеи се страхотен мекичък кекс. Тъй като беше за малко дете не съм слагала крем, но и така се хареса от всички ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
За 2ри път пека на вентилатор и нищо не става....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: