Тиквени пайове

Симпатични, постни, вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно
90 г кокосово масло
1/4 ч. л. сол

за плънката:
500 г тиква (обелена)
50 г кафява захар „Мусковадо“
20 г кокосово масло
80 мл бадемово мляко
50 мл кленов сироп
2 1/2 с. л. царевично нишесте
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
1 щипка канела


Начин на приготвяне:
1
Тиквени пайове
Тиквата се реже на кубчета и се запича в загрята на 180 градуса фурната, с вентилатор, докато омекне – около 40 минути.
2
Тиквени пайове 2
След това се пюрира с бадемовото мляко, захарта, кленовия сироп, кокосовото масло, канелата, джинджифила, индийското орехче и нишестето.
3
Тиквени пайове 3
Брашното и маслото се претриват с пръсти, докато се образуват трохи. Прибавя се солта, наливат се 3–4 с. л. студена вода и се разбърква.
4
Тиквени пайове 4
Полученото тесто се разточва на кора, от която се изрязват 8 кръгчета.
5
Тиквени пайове 5
Поставят се във форма за мъфини и се пълнят с тиквеното пюре.
6
Тиквени пайове 6
Пекат се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Тиквени пайове 7
Охлаждат се и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: