Стек от целина

Интересен и полезен
Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава целина (голяма)
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка
50 мл зехтин
пушена сол на люспи (Малдон)

за соса:
2 с. л. сусамов тахан
1 лимон
1 скилидка чесън
3 с. л. кисело мляко
сол на вкус

за гарниране:
1 нар
80 г печени орехи
2 стръка магданоз
1 с. л. сироп от нар
30 мл студено пресован зехтин
сол на вкус
листенца бейби спанак (20 г)


Начин на приготвяне:
1
Стек от целина
Обелете и след това нарежете целината на шайби с дебелина около 2 см.
2
Стек от целина 2
Смесете зехтина със стрития на паста чесън, накълцана мащерка и пушена сол на вкус и намажете шайбите целина.
3
Стек от целина 3
Гответе ги в загрят грил тиган или върху плоча от двете страни до златисто.
4
Стек от целина 4
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете целината във фурната за 10-15 минути, докато омекне.
5
Стек от целина 5
За соса в купа разбъркайте стрития на паста чесън със сусамовия тахан, лимонов сок на вкус, сол и киселото мляко. Ако сосът е много гъст, добавете 1-2 с. л. вода.
6
Стек от целина 6
Смесете в купа накълцаните орехи и магданоз със сиропа от нар, зехтина и сол на вкус.
7
Стек от целина 7
В чиния сложете от соса, отгоре поставете стек от целина, гарнирайте със сместа с орехи, листенца спанак и зрънца нар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


223 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: