Капоната

Дата: 22.03.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
2 глави лук
2 стръка стеблена целина
2 скилидки чесън
1 малка глава резене
120 г зелени маслини (без костилки)
600-800 г домати на кубчета от консерва
30 г каперси
50 мл червен винен оцет
120 мл зехтин
1 с. л. кафява захар
1 с. л. едро смляно люто чили
сол и черен пипер на вкус
1 връзка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
КапонатаОбелете и нарежете на кубчета патладжаните. Осолете ги и ги оставете да престоят 20 минути, след това ги измийте и подсушете.
2
Капоната 2Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете патладжаните в тава, застлана с пергаментова хартия. Полейте ги с 80 мл от зехтина и ги изпечете за 30-40 минути.
3
Капоната 3Нарежете лука, резенето, целината и чесъна на кубчета и ги запържете в останалия зехтин.
4
Капоната 4Прибавете доматите, маслините, каперсите, оцета, патладжаните и захарта. Поръсете с чили, сол и пипер и на вкус. Гответе на слаб огън 20-30 минути.
5
Капоната 5Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Съвет
Ако има нужда, по време на готвенето долейте 100-150 мл вода.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


яна се регистрира в сайта.
Зорница Тодорова коментира рецептата Яхния от нахут
Чародейка коментира рецептата Пастет от гъби
Чародейка коментира рецептата Аджика с орехи
Чародейка коментира рецептата Гъби в соев сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта