Капоната

Пъстра палитра от зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
2 глави лук
2 стръка стеблена целина
2 скилидки чесън
1 малка глава резене
120 г зелени маслини (без костилки)
600-800 г домати на кубчета от консерва
30 г каперси
50 мл червен винен оцет
120 мл зехтин
1 с. л. кафява захар
1 с. л. едро смляно люто чили
сол и черен пипер на вкус
1 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Капоната
Обелете и нарежете на кубчета патладжаните. Осолете ги и ги оставете да престоят 20 минути, след това ги измийте и подсушете.
2
Капоната 2
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете патладжаните в тава, застлана с пергаментова хартия. Полейте ги с 80 мл от зехтина и ги изпечете за 30-40 минути.
3
Капоната 3
Нарежете лука, резенето, целината и чесъна на кубчета и ги запържете в останалия зехтин.
4
Капоната 4
Прибавете доматите, маслините, каперсите, оцета, патладжаните и захарта. Поръсете с чили, сол и пипер и на вкус. Гответе на слаб огън 20-30 минути.
5
Капоната 5
Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Съвет
Ако има нужда, по време на готвенето долейте 100-150 мл вода.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2020
Вкусно е, следващият път бих си спестила оцета...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: