Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“

Добавяме и магданозено песто
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г фин булгур
200 г сирене „Халуми“
200 г чери домати
2 глави червен лук
1 малък патладжан
50 г маслини „Каламон“ (без костилки)
50 мл зехтин

за магданозеното песто:
1 връзка магданоз
20 г орехи
50 мл зехтин
1/2 ч. л. самардала
1/4 ч. л. люто чили на люспи
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“
Сварете булгура в подсолена вода. Отцедете го и го оставете да се охлади.
2
Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“ 2
Нарежете патладжана на кубчета, осолете го и го оставете за около 20 минути, да излезе горчивата вода. Измийте, подсушете и изпържете в 40 мл от зехтина.
3
Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“ 3
Нарежете лука на полумесеци и го запържете в останалия зехтин на умерен огън с щипка сол до карамелизиране.
4
Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“ 4
Нарежете маслините на шайби, а чери доматите - надве.
5
Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“ 5
В купа смесете орехите и зехтина, накъсайте магданоза, овкусете с лютото чили, самардалата и малко сол. Пасирайте.
6
Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“ 6
В голяма купа разбъркайте булгура, лука, патладжана, доматите и маслините.
7
Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“ 7
Овкусете с магданозеното песто и разбъркайте.
8
Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“ 8
Нарежете халумито на филийки и ги запечете от двете страни до златисто в добре сгорещен грил тиган.
9
Булгур със зеленчуци и сирене „Халуми“ 9
Сервирайте салатата от булгур и зеленчуци със запеченото сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2020
Запекох патладжана. Стана невероятно вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: