Спанак яхния със забулено яйце

Леко, лесно пролетно ястие
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 10.03.2019
Спанак яхния със забулено яйце
 
Необходими продукти:
1 кг свеж спанак
1 връзка пресен лук
1 голям морков
1/2 връзка магданоз
1 с. л. гъсто доматено пюре
1 с. л. сух органичен бульон
1/2 ч. л. червен пипер
по 2 яйца на порция
сол, масло или олио на вкус



Начин на приготвяне:
1
Спанакът почистих, като винаги използвам и дръжките. Измих старателно и нарязах на средно големи ивици.
2
Лукът нарязах на ситно, като използвах и перата, разбира се.
3
Морковът настъргах на едро ренде.
4
В тенджера загрях олио и масло и задуших лука и моркова до омекване. Посолих и добавих спанака.
5
Разбърках докато и той омекна, добавих сухия бульон, червения пипер и доматеното пюре. Бульонът съдържа сол, така че тя трябва да се добави след опитване.
6
Към ястието долях гореща вода да го покрие и готвих на тих огън около 30 минути. Държа да остане сочно и затова, ако е нужно доливам още малко вода по време на готвенето.
7
Към готовата гозба добавих ситно нарязаната листна част на магданоза. Дръжките обикновено запазвам и влагам в друго ястие.
8
Идва ред да приготвя забулените яйца. Чувала съм, че това е сериозна работа и не всеки успява, но бих казала, че не срещнах никакъв проблем. В касерола загрях вода до средата и.
9
Сложих ½ ч. л. сол. Когато водата завря, намалих на 4 степен от 6 на моята печка. Приготвях яйцата едно по едно. Първо внимателно го счупвах и слагах в малка чашка. Също така внимателно го изсипвах във водата. Трябваше му 1 минута за да бъде готово. Аз предпочитам по-рохки яйца, защото така запазват всичко полезно в себе си. Внимателно изваждах готовото яйце и слагах върху порцията спанак.
10
На финал поръсих с магданоз и се насладихме на чудна, пролетна гозба.

Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2019
много добра идея. Става много вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2019
Направих я не със забулени яйца ,а чукнах яйцата вътре на очи и готвих още 5 минути . Беше много вкусно .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: