Телешко със сини сливи

Любим вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 телешки джолана (шайби) 1,2 кг
180 г сочни сушени сини сливи
50-70 мл бренди
2 глави лук шалот
1 скилидка чесън
50 г пушен бекон
50 г краве масло
50 мл олио
2 дафинови листа
1 стрък розмарин
4 стръка мащерка
4 с. л. брашно
1 с. л. доматен концентрат
800 мл телешки бульон
250 мл червено вино (кагор)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко със сини сливи
Залейте сливите с горещо бренди и ги оставете да се ароматизират.
2
Телешко със сини сливи 2
Нарежете на ситно лука, чесъна и бекона.
3
Телешко със сини сливи 3
Подправете джоланите със сол и черен пипер и поръсете с брашно.
4
Телешко със сини сливи 4
В дълбок съд загрейте олиото и в него запържете джоланите до златисто.
5
Телешко със сини сливи 5
Извадете от съда, сложете маслото, зеленчуците и бекона. Прибавете доматения концентрат, дафиновите листа, целите клонки мащерка и розмарина.
6
Телешко със сини сливи 6
Налейте виното и бульона, посолете. Върнете месото в съда, посолете, похлупете и гответе 3 часа на слаб огън, докато джоланите започнат да се отделят от костта.
7
Телешко със сини сливи 7
Прибавете сливите, продължете да готвите на слаб огън още поне 30 минути.
8
Телешко със сини сливи 8
Сервирайте с прясно смлян черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: