Картофено руло с месо

Източник: Itty Kirova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.12.2018
Картофено руло с месо
 
Необходими продукти:
за картофеното руло:
500 г картофи
черен пипер и сол на вкус
1 глава чесън
грис, кашкавал, сирене по избор, малко масло

за плънката:
3 филета пилешко масло
1 наденица с подправки
50 г черни маслини без костилки
3 броя кисели краставички
1/2 топено сирене (от рулцата)
кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Сваряваме картофите. Обелват се и се намачкват с маслото. Добавяме чесън (намачкан на пюре), черен пипер и сол, според вкуса на всяко домакинство. Аз добавям и 100-200 гр натрошено сирене. Всичко се смесва и се оставя да престои, докато правя плънката.
2
Изпичам пилешкото месо, подправено с черен пипер и сол на грил тиган. Нарязваме пилешкото месо, наденицата, краставичките и маслините. Всичко объркваме в купа.

3
На хартия за печене се разпределя постеля от грис. Не прекалявайте с гриса, той се добавя за да се завие лесно рулото и да не залепва. Върху гриса изсипваме картофеното руло и го разпределяме по повърхността около 1 см дебелина.
4
В средата на рулото изсипвам плънката и я разпределям според дължината на тавата. Оставя се малко аванс от двата края, за крайното завиване на рулото.
5
Върху плънката настъргваме кашкавал и кръгчета топено сирене.
6
Подхванете от едната страна хартията за печене и захлупете върху плънката. По същия начин и от другата страна. Двата края се затварят също с аванса, който сте оставили.

7
С помощта на хартията пренесете рулото в леко намазнена с мазнина тава.
8
Пече се докато се зачерви (Около 30-45 мин). Аз лично настъргвам и кашкавал отгоре.

Съвет:
Ястието е доста тежко и ви съветвам да го готвите, когато очаквате гости или имате много гладни гърла! :) П.С. Преди чурвах и едно яйце в картофеното пюре, но сместа ставаше трудна за омесване. Ако обаче вие искате може да добавите едно яйчице. Ще добавя снимка, следващия път, като го забъркам.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: