Телешко с гъби и сметана на тиган

Бърза идея за вкусно похапване
Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешко бонфиле
250 г дребни печурки
2 стръка праз (само бялата част)
1 скилидка чесън
80 г краве масло
20 мл олио
1 ч. л. дижонска горчица
100 мл бренди
100 мл телешки бульон
200 мл животинска сметана
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко с гъби и сметана на тиган
Почистете праза, чесъна и гъбите. Нарежете праза и чесъна на ситно, а гъбите – на четвъртинки.
2
Телешко с гъби и сметана на тиган 2
Разрежете месото (почистено от ципите) на 4 равни парчета и го овкусете със сол и черен пипер.

3
Телешко с гъби и сметана на тиган 3
Загрейте олиото и 20 г от маслото в чугунен тиган. Гответе месото от всяка страна за по 2-3 минути. Извадете.
4
Телешко с гъби и сметана на тиган 4
В същия съд добавете останалото масло и запържете чесъна и праза.
5
Телешко с гъби и сметана на тиган 5
Добавете и гъбите и ги оставете да се запържат. След това налейте брендито и по желание фламбирайте.

6
Телешко с гъби и сметана на тиган 6
Налейте бульона, добавете дижонската горчица и сметаната. Овкусете със сол, черен пипер и наситнена мащерка. Гответе, докато сосът се сгъсти.

7
Телешко с гъби и сметана на тиган 7
Малко преди да стане готов сосът, върнете месото. Гответе още 2-3 минути и сервирайте.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2020
Добавих и ориз басмати и стана много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: