Телешко с гъби и сметана на тиган

Дата: 21.11.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешко бонфиле
250 г дребни печурки
2 стръка праз (само бялата част)
1 скилидка чесън
80 г краве масло
20 мл олио
1 ч. л. дижонска горчица
100 мл бренди
100 мл телешки бульон
200 мл животинска сметана
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко с гъби и сметана на тиганПочистете праза, чесъна и гъбите. Нарежете праза и чесъна на ситно, а гъбите – на четвъртинки.
2
Телешко с гъби и сметана на тиган 2Разрежете месото (почистено от ципите) на 4 равни парчета и го овкусете със сол и черен пипер.

3
Телешко с гъби и сметана на тиган 3Загрейте олиото и 20 г от маслото в чугунен тиган. Гответе месото от всяка страна за по 2-3 минути. Извадете.
4
Телешко с гъби и сметана на тиган 4В същия съд добавете останалото масло и запържете чесъна и праза.
5
Телешко с гъби и сметана на тиган 5Добавете и гъбите и ги оставете да се запържат. След това налейте брендито и по желание фламбирайте.

6
Телешко с гъби и сметана на тиган 6Налейте бульона, добавете дижонската горчица и сметаната. Овкусете със сол, черен пипер и наситнена мащерка. Гответе, докато сосът се сгъсти.

7
Телешко с гъби и сметана на тиган 7Малко преди да стане готов сосът, върнете месото. Гответе още 2-3 минути и сервирайте.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
Виждан Ахмед коментира рецептата Салата Капрезе
Krasimira Andonova коментира рецептата Реване с портокали
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта