Свински ребра с пюре от пащърнак

Дата: 22.11.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,6 кг свински ребра (дебели)
500 мл китайско вино за готвене
3 бр. звездовиден анасон
1 пръчка канела
1 ч. л. съчуански пипер
50 г пресен джинджифил
1 с. л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус
за пюрето:
1 кг пащърнак
2 листа кефирлайм
1 бр. лимонова трева
200 мл прясно мляко
100 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свински ребра с пюре от пащърнакЗагрейте фурната на 140 градуса (с вентилатор). Овкусете ребрата със сол и черен пипер. Сложете ги в тава.
2
Свински ребра с пюре от пащърнак 2Поръсете ги с нарязания на ситно джинджифил, канелата, анасона и пипера. Залейте ги с виното и ако има нужда, долейте вода. Течността трябва да ги покрива. Печете ги около 4 часа и ги охладете.

3
Свински ребра с пюре от пащърнак 3Обелете пащърнака и го нарежете на кубчета. Сварете го в подсолена вода.
4
Свински ребра с пюре от пащърнак 4Кипнете млякото с натрошената лимонова трева и кефирлайма. Дръпнете от огъня и оставете покрито за 10 минути. Прецедете.
5
Свински ребра с пюре от пащърнак 5Отцедете и пасирайте пащърнака. Добавете маслото и налейте млякото. Разбъркайте.
6
Свински ребра с пюре от пащърнак 6Загрейте част от соса от печенето и го сгъстете с нишесте, разтворено в малко вода.
7
Свински ребра с пюре от пащърнак 7Нарежете месото и го запържете в сух тиган или на плоча до златисто.
8
Свински ребра с пюре от пащърнак 8Поднесете ребрата с пюрето и соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
Виждан Ахмед коментира рецептата Салата Капрезе
Krasimira Andonova коментира рецептата Реване с портокали
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта