Свински ребра с пюре от пащърнак

Подходяща идея за зимното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,6 кг свински ребра (дебели)
500 мл китайско вино за готвене
3 бр. звездовиден анасон
1 пръчка канела
1 ч. л. съчуански пипер
50 г пресен джинджифил
1 с. л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус

за пюрето:
1 кг пащърнак
2 листа кефирлайм
1 бр. лимонова трева
200 мл прясно мляко
100 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински ребра с пюре от пащърнак
Загрейте фурната на 140 градуса (с вентилатор). Овкусете ребрата със сол и черен пипер. Сложете ги в тава.
2
Свински ребра с пюре от пащърнак 2
Поръсете ги с нарязания на ситно джинджифил, канелата, анасона и пипера. Залейте ги с виното и ако има нужда, долейте вода. Течността трябва да ги покрива. Печете ги около 4 часа и ги охладете.

3
Свински ребра с пюре от пащърнак 3
Обелете пащърнака и го нарежете на кубчета. Сварете го в подсолена вода.
4
Свински ребра с пюре от пащърнак 4
Кипнете млякото с натрошената лимонова трева и кефирлайма. Дръпнете от огъня и оставете покрито за 10 минути. Прецедете.
5
Свински ребра с пюре от пащърнак 5
Отцедете и пасирайте пащърнака. Добавете маслото и налейте млякото. Разбъркайте.
6
Свински ребра с пюре от пащърнак 6
Загрейте част от соса от печенето и го сгъстете с нишесте, разтворено в малко вода.
7
Свински ребра с пюре от пащърнак 7
Нарежете месото и го запържете в сух тиган или на плоча до златисто.
8
Свински ребра с пюре от пащърнак 8
Поднесете ребрата с пюрето и соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: