Кюфтенца със сос „Бешамел“

Дата: 31.10.2018
ТИТЛА: Експериментатор
Кюфтенца със сос „Бешамел“Кюфтенца със сос „Бешамел“
 
Необходими продукти:
за кюфтенцата:
400 г кайма (смес)
1 глава лук
1 яйце
1 филия хляб
1 с. л. галета
200 г кашкавал
подправки на вкус:
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
кимион
за бешамела:
200 г брашно
150 г краве масло
1 л прясно мляко
индийско орехче, сол, бял пипер
и магданоз на вкус

Начин на приготвяне:
1
Каймата се смесва в купа с наситнения лук и накиснатия във вода хляб. Разбърква се добре и от сместа се оформят кюфтета с големината на орех или малко по-големи - въпрос на желание. Подреждат се в малка тавичка (в случая съм използвала капака на йенската тенджера).


2
Бешамелът се приготвя като в тенджера се загрява малко олио и в него се разтопява маслото. След което се добавя брашното и се запържва добре. Когато е готово се изсипва в предварително кипнатото мляко и се бърка, докато се сгъсти. Овкусява се с подправките.
3
Кюфтенцата се заливат с бешамела и се поръсват обилно с кашкавал. Пекат се до готовност в загрята на 200 градуса фурна. Накрая се поръсват с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта