Печена тиква цигулка с кокосово кисело мляко и чери домати

Красива и деликатна чиния
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 09.10.2018
Печена тиква цигулка с кокосово кисело мляко и чери домати
Печена тиква цигулка с кокосово кисело мляко и чери домати
Печена тиква цигулка с кокосово кисело мляко и чери домати
Печена тиква цигулка с кокосово кисело мляко и чери домати
Печена тиква цигулка с кокосово кисело мляко и чери домати
 
Необходими продукти:
1 голяма тиква „Цигулка“
200 г чери домати
1 парче пресен джинджифил
20 бр. кокосов чипс
20-30 шушулки кардамон
(с големината на палец)
125 г сух черен боб (или 1 кутия
предварително сварен черен боб)
1 кокосово кисело мляко
(или по избор)
1 лайм
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Подготовка 15 минути:

Обелете тиквата, нарежете я на парчета с квадратна форма (байт сайз) и ги сложете в дълбока тава.
Поставете шушулките кардамон в хаванче и ги намачкайте, докато черупката се отдели (ще използваме семената - опитайте се да ги запазите цели). Поръсете семенцата кардамон върху тиквата и покрийте с фолио.
2
Готвене 40-45 минути:

Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете 40 минути или докато тиквата омекне. Отстранете фолиото и поръсете с кокосовия чипс. Върнете във фурната за още 5 минути или докато кокосът придобие златист цвят.
3
Почистете доматите и ги сложете в тава върху хартия за печене (за да избегнете изгаряне). Нарежете или настържете джинджифила и го поръсете върху доматите. Покрийте с фолио.
4
Поставете тавата във фурната и печете около 20 минути. Махнете фолиото 5 минути преди да извадите тавата от фурната.
5
Отцедете боба и го сложете в предварително загрята суха тенджера (или тиган) - това е от съществено значение за отстраняване на влагата от боба. Добавете щипка сол и черен пипер на вкус.


6
Пригответе дресинга от киселото мляко, като го смесите в купа (или в дълбока чиния) с настърганата кора от лайм. Можете да добавите и кокосов чипс, ако искате, както и малко от сока на лайма за по-наситен вкус.


Съвети:
Ако използвате суров черен боб, ще трябва да се накисне предварително и да сготвите според инструкциите на етикета.

Сервирайте в този ред (по-вкусно е и изглежда невероятно): тиква, чери домати, боб, кисело мляко
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: