Пелмени със свинско и кисело зеле

В главната роля тук е киселото зеле
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
1 яйце
1 щипка сол

за плънката:
200 г смлени свински гърди
200 г кисело зеле
5 г пресен джинджифил
2 ч. л. тъмно сусамово олио
1 с. л. светъл соев сос
2 с. л. олио
1 с. л. бяло вино
сол на вкус

за соса:
1 скилидка чесън
10 г пресен джинджифил
1 връзка пресен лук
50 мл оризово вино (мирин)
50 мл оризов оцет
30 мл сусамово олио
50 мл соев сос


Начин на приготвяне:
1
Пелмени със свинско и кисело зеле
Смесете брашното със солта, 75 мл вода и яйцето. Замесете средно меко тесто. Оставете го да почине за 10–15 минути.
2
Пелмени със свинско и кисело зеле 2
Нарежете киселото зеле на много тънко и го запържете в олиото. Трябва да омекне и да започне леко да се карамелизира. Охладете го.
3
Пелмени със свинско и кисело зеле 3
Разбъркайте мляното месо със сусамовото олио, соевия сос, олиото, виното, зелето, настъргания джинджифил и зелето. Ако е нужно, посолете.
4
Пелмени със свинско и кисело зеле 4
Разточете тестото на тънко и с помощта на ринг изрежете кръгове.
5
Пелмени със свинско и кисело зеле 5
Върху всяко парче тесто сложете от плънката. Прегънете на две и притиснете с вилица по краищата, за да се затворят и залепят пелмените.
6
Пелмени със свинско и кисело зеле 6
Подредете ги в тенджера за готвене на пара, на дъното на която сте поставили хартия за печене. Гответе ги на пара за 10-15 минути.
7
Пелмени със свинско и кисело зеле 7
Настържете чесъна и джинджифила и ги смесете с наситнения лук, мирина, соевия сос, сусамовото олио и оризовия оцет.
8
Пелмени със свинско и кисело зеле 8
Сервирайте пелмените със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: