Патешки бутчета с кисело зеле

Комбинацията си заслужава усилията
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патешки бутчета
1,6 кг кисело зеле
200 г сурово-пушен колбас
100 сланина
50 г свинска мас
400 мл ябълков сок (кафяв)
200 мл зелев сок
500 г лук шалот
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
5 зърна хвойна
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. пушен червен пипер



Начин на приготвяне:
1
Патешки бутчета с кисело зеле
Почистете патешките бутчета от излишната мазнина, оголете капачетата им от кожата. Запечете ги в сух тиган от страната на кожата до златисто. Обърнете ги и ги запечете и от другата страна за кратко. Овкусете ги със сол.
2
Патешки бутчета с кисело зеле  2
Обелете лука и го разполовете по дължина, накълцайте чесъна. Запържете ги в свинската мас. Добавете половината от сланината, нарязана на кубчета, и нарязания на шайби колбас.
3
Патешки бутчета с кисело зеле  3
Когато лукът започне да се карамелизира, овкусете с черния пипер, дафиновите листа и леко счуканата хвойна. Прибавете нарязаното зеле, пушения червен пипер и го запържете.
4
Патешки бутчета с кисело зеле  4
Когато поомекне, поставете патешките бутчета върху зелето в съда. Налейте зелевия сок и ябълковия сок.
5
Патешки бутчета с кисело зеле  5
Покрийте с ленти сланина (останалата) и похлупете. Гответе около 2 часа на 160 градуса, с вентилатор, като фурната не се загрява предварително, ако съдът е керамичен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: