Постни лозови сарми

Дата: 06.12.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан лозови листа
200 г булгур (с варене)
2 стръка праз
4 скилидки чесън
70 г орехи
50 г сушени червени боровинки
1 щипка канела
1 зрънце бахар
1 щипка индийско орехче
1/2 ч. л. кориандър
1/2 връзка магданоз
сокът от 1 лимон
100 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Постни лозови сармиНакълцайте праза и чесъна и ги сложете в дълбок съд със сгорещения зехтин, сол и 100 мл вода. Похлупете и гответе, докато омекнат.
2
Постни лозови сарми 2Поръсете с канелата, счукания бахар, индийското орехче и кориандъра.
3
Постни лозови сарми 3Сложете и накълцаните орехи, сушените червени боровинки, накълцания магданоз и булгура. Разбъркайте и залейте със 100 мл топла вода. Овкусете със сол и черен пипер.
4
Постни лозови сарми 4С плънката и розовите листа завийте малки стегнати сармички. Подредете ги плътно в тенджера. Залейте ги с лимонов сок и малко вода (до тяхното ниво). Притиснете ги с чиния и похлупете. Гответе на слаб огън 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
Виждан Ахмед коментира рецептата Салата Капрезе
Krasimira Andonova коментира рецептата Реване с портокали
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта