Зеленчуков терин със сирена

Пъстър, пищен, вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г краве сирене
400 г крем сирене
2–3 червени чушки
1–2 зелени чушки
2 патладжана
2 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1 тиквичка
1 домат
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка копър
1 ч. л. риган
сол на вкус

за дресинга:
150 мл зехтин „Екстра върджин“
50 мл бял балсамов оцет
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
1 скилидка чесън
1 с. л. мед
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков терин със сирена
Чесънът за дресинга се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата и меда.
2
Зеленчуков терин със сирена 2
Налива се оцетът, разбърква се, а след това на тънка струйка и при постоянно бъркане се сипва зехтинът.
3
Зеленчуков терин със сирена 3
Накрая се добавят и наситнените копър и магданоз.
4
Зеленчуков терин със сирена 4
Патладжаните се белят и се режат на тънки филии по дължина. Осоляват се и се оставят да престоят 20 минути, за да си пуснат горчивата вода. След това се измиват и се подсушават.
5
Зеленчуков терин със сирена 5
Тиквичката се реже на тънко по дължина. Чушките се почистват от семките и се режат на четири по дължина. Доматът се режат на шайби. Тиквичката, патладжанът и червените чушки се намазват с част от дресинга и се изпичат на грил тиган.
6
Зеленчуков терин със сирена 6
Кравето сирене се настъргва и се разбърква с крем сиренето.
7
Зеленчуков терин със сирена 7
Лютата чушка, копърът и магданозът се наситняват и заедно с ригана се разбъркват в сирената. Прибавя се и стритият на паста чесън.
8
Зеленчуков терин със сирена 8
Патладжаните се подреждат в облечена с фолио за свежо съхранение форма за печене „терин“. Краищата на фолиото и на патладжаните трябва да висят, за да покрият терина отгоре.
9
Зеленчуков терин със сирена 9
Слага се част от сирената, после ред зелени чушки, сирена, домати, сирена, тиквички, сирена, червени чушки и накрая – отново сирена.
10
Зеленчуков терин със сирена 10
Краищата на патладжаните се прегъват навътре. Покрива се с фолиото и се притиска леко.
11
Зеленчуков терин със сирена 11
Прибира се в хладилник за 2–3 часа. Поднася се с останалия дресинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


243 ДУШИ ОНЛАЙН
Цвети се регистрира в сайта.
Ники публикува рецептата Кавърма с пилешко
Stefka Lazarova се регистрира в сайта.
Ivan Pandinov се регистрира в сайта.
ZaekBaek се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: