Спанак с ориз на фурна

Дата: 23.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
850 мл пилешки бульон
100 мл животинска сметана
600 г спанак (почистен)
240 г ориз „Балдо“
250 г сирене „Моцарела“
100 г сирене „Пармезан“
120 г бекон (на кубчета)
3 яйца
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване
галета за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Спанак с ориз на фурнаКубчетата бекон се запържват в загрят сух съд.
2
Спанак с ориз на фурна 2Щом пуснат мазнина, се прибавят лукът и чесънът, нарязани наситно. Сипва се и оризът и се запържва за кратко.
3
Спанак с ориз на фурна 3Добавят се риганът и индийското орехче, разбърква се.
4
Спанак с ориз на фурна 4Малко по малко се налива бульонът и се готви, докато оризът омекне.
5
Спанак с ориз на фурна 5Спанакът се накълцва и се добавя към ориза, разбърква се.
6
Спанак с ориз на фурна 6Щом омекне, се налива сметаната, добавя се и половината от настъргания пармезан. Охлажда се леко. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
7
Спанак с ориз на фурна 7Прибавят се яйцата и се разбърква.
8
Спанак с ориз на фурна 8Форма за тарт се маже с масло и се поръсва с галета.
9
Спанак с ориз на фурна 9Сместа се изсипва във формата.
10
Спанак с ориз на фурна 10Поръсва се с накъсана моцарела и с останалия настърган пармезан.
11
Спанак с ориз на фурна 11Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 35 минути.
12
Спанак с ориз на фурна 12Охлажда се леко и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2018
Здравейте, хубава рецепта, но с пилешки бульон, животинска сметана и бекон изобщо не се класира за безмесно ястие :) Поздрави
3.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2018
Антония, може да я замениш с мляко, заквасена сметана или с растителна сметана за готвене.
2.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2018
Животинската сметана с какво може да се замести?
1.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2017
На тинейджърката ми много й хареса, но мъжа ми яде два дни яйца..... Това е вкусно ястие, но за хора, които обичат спанак и ориз. Мислех, че като сложа бекон, сметана, пармезан ще го заблудя, но......
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
StefkoDan коментира рецептата Терин от ябълки и тиква
StefkoDan се регистрира в сайта.
Божидарка Стефанова се регистрира в сайта.
Цветомила коментира рецептата Питки със сирене
Lida Ivanova се регистрира в сайта.
Diana Miteva се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Картофен шмарн
Пламена коментира рецептата Крем карамел без шупли
Пламена коментира рецептата Крем карамел с тиква
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта