Поширани яйца върху полента с гъби

Готови за броени минути
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
500 г дребни печурки
1 глава лук шалот
2 стръка мащерка
100 г спанак
100 г царевичен грис
600 мл прясно мляко
60 г краве масло
30 мл зехтин
оцет за поширане
сол и черен пипер на вкус
сирене „Пармезан“ за поръсване
див лук за поднасяне


Начин на приготвяне:
1
Поширани яйца върху полента с гъби
Гъбите се почистват и се режат на четвъртинки, лукът се наситнява. Запържват се в зехтина и половината масло. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2
Поширани яйца върху полента с гъби 2
Спанакът се наситнява.
3
Поширани яйца върху полента с гъби 3
Млякото се кипва с наситнената мащерка и останалото масло.
4
Поширани яйца върху полента с гъби 4
Добавя се грисът и се вари, докато се получи кремообразна смес (но не твърда).
5
Поширани яйца върху полента с гъби 5
Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Поширани яйца върху полента с гъби 6
Прибавя се спанакът и се разбърква.
7
Поширани яйца върху полента с гъби 7
Полентата се разпределя в чинии, отгоре се поръсва с гъбите и лука.
8
Поширани яйца върху полента с гъби 8
Яйцата се пошират във вода (смесена с малко оцет) под точката на кипене, докато се забулят, но останат рохки.
9
Поширани яйца върху полента с гъби 9
Във всяка чиния, върху полентата, гъбите и лука се слага по едно поширано яйце.
10
Поширани яйца върху полента с гъби 10
Гарнира се с накълцан див лук и настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2019
Лесна рецепта, но същевременно много вкусна!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2018
Много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: