Гужер с козе сирене и мед

Дата: 08.06.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 мл прясно мляко
140 г брашно
120 г краве масло
100 г сирене „Пармезан“
4 стръка мащерка
3 яйца
1 жълтък
за пълнежа:
300 г козе сирене (френско, меко, без плесен)
150 мл животинска сметана
2 с. л. мед (+ за поливане)
 

Начин на приготвяне:
1
Гужер с козе сирене и медМлякото се кипва заедно с маслото и накълцаната мащерка.
2
Гужер с козе сирене и мед 2Прибавя се брашното и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
3
Гужер с козе сирене и мед 3Прехвърля се в купа. Добавя се настъргания пармезан и се разбърква, докато сиренето се разтопи.
4
Гужер с козе сирене и мед 4Тестото се оставя да се охлади леко и едно по едно се прибавят яйцата, като постоянно се разбива с миксер. Прехвърля се в пош.
5
Гужер с козе сирене и мед 5В тави с незалепващо покритие от тестото се оформят топки. Връхчетата се натискат с мокър пръст, за да не загорят по време на печене.
6
Гужер с козе сирене и мед 6Мажат се с разбит с малко вода жълтък.
7
Гужер с козе сирене и мед 7Пекат се около 12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като фурната не бива да се отваря. Охлаждат се.
8
Гужер с козе сирене и мед 8Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава.
9
Гужер с козе сирене и мед 9Сиренето се намачква с вилица, овкусява се с меда и се разбърква внимателно със сметаната.
10
Гужер с козе сирене и мед 10Гужерите се пълнят със сместа, поливат се с мед и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта