Пълнени тиквички с ориз, резене и ядки

Дата: 30.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 млади тиквички
150 г бисерен ориз
50 г печени бадеми
700 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин „Екстра върджин” (+ за поливане)
12 бр. лозови листа от буркан
1 глава резене
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка копър
2 стръка мента
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с ориз, резене и ядкиОризът се измива и се отцежда. Тиквичките се разполовяват по дължина. С лъжица се изваждат семената и част от сърцевината.
2
Пълнени тиквички с ориз, резене и ядки 2Лукът и резенето се наситняват и се запържват в зехтина, добавя се нарязаната сърцевина на тиквичките.
3
Пълнени тиквички с ориз, резене и ядки 3Слага се оризът и се запържва, докато стане стъклен.
4
Пълнени тиквички с ориз, резене и ядки 4Наливат се 500 мл от бульона и се готви, докато течността се абсорбира. Дърпа се от котлона.
5
Пълнени тиквички с ориз, резене и ядки 5Оризът се овкусява с наситнените копър, магданоз, мента и бадеми. Поръсва се със сол и черен пипер и се разбърква.
6
Пълнени тиквички с ориз, резене и ядки 6Тиквичките се пълнят със сместа. Дъното на тава се застила с хартия за печене и се покрива с лозовите листа. Отгоре се подреждат тиквичките.
7
Пълнени тиквички с ориз, резене и ядки 7Налива се останалият бульон и се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
8
Пълнени тиквички с ориз, резене и ядки 8Тиквичките се разпределят в чинии, поливат се с малко зехтин и се поръсват с накъсан копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
Пламена коментира рецептата Мраморен чийзкейк
Пламена се регистрира в сайта.
Galina Valentinova се регистрира в сайта.
Ilian Angelov се регистрира в сайта.
Стоян Стоянов коментира рецептата Суши маке
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта