Ябълков сладкиш с крем сирене

Дата: 08.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
140 г брашно
125 г краве масло (със стайна температура)
100 г кафява захар
50 г орехи
за крема със сирене:
500 г крем сирене
100 г захар
2 яйца
1 ванилия
за ябълките:
2 ябълки сорт „Златна превъзходна“
30 г захар
1/2 ч. л. канела
за маслените трохи:
120 г брашно
100 г краве масло (със стайна температура)
100 г кафява захар
60 г овесени ядки
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с крем сиренеОрехите за тестото се смилат.
2
Ябълков сладкиш с крем сирене 2Добавят се брашното и захарта и отново се смилат.
3
Ябълков сладкиш с крем сирене 3Накрая се слага маслото и се смила, докато се получат трохи.
4
Ябълков сладкиш с крем сирене 4Тестото се прехвърля в квадратна форма (с размер 24 см), застлана с пергаментова хартия, и се заглажда добре. Пече се 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Ябълков сладкиш с крем сирене 5Крем сиренето се разбива със захарта.
6
Ябълков сладкиш с крем сирене 6Едно по едно се добавят яйцата, като се бърка, но не интензивно. Ароматизира се с ванилията.
7
Ябълков сладкиш с крем сирене 7Кремът се изсипва върху охладената основа.
8
Ябълков сладкиш с крем сирене 8Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Поръсват се със захарта и канелата, и се разбъркват.
9
Ябълков сладкиш с крем сирене 9Подреждат се върху крема.
10
Ябълков сладкиш с крем сирене 10Овесените ядки се смилат със захарта и брашното.
11
Ябълков сладкиш с крем сирене 11Добавя се маслото и се смила до получаването на трохи, които се поръсват върху сладкиша.
12
Ябълков сладкиш с крем сирене 12Пече се 30 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2016
Много е вкусен.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2016
Току що направих сладкиша и нямам търпение да го опитам. Моят е в кръгла форма, защото такава имам
3.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Гергана, не те съветваме да заменяш ябълките с мандарини или портокали, тъй като цитрусите ще отделят повече вода.
2.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2016
Обичам ябълкови сладкиши, но този вече ми е фаворит. Блата го направих с бадеми и ръжено брашно.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2016
Здравейте,искам да попитам дали може да се замени ябълката с пмандарини или портокали?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта