Ябълков сладкиш с крем сирене

Великолепен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
140 г брашно
125 г краве масло (със стайна температура)
100 г кафява захар
50 г орехи

за крема със сирене:
500 г крем сирене
100 г захар
2 яйца
1 ванилия

за ябълките:
2 ябълки сорт „Златна превъзходна“
30 г захар
1/2 ч. л. канела

за маслените трохи:
120 г брашно
100 г краве масло (със стайна температура)
100 г кафява захар
60 г овесени ядки

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш с крем сирене
Орехите за тестото се смилат.
2
Ябълков сладкиш с крем сирене 2
Добавят се брашното и захарта и отново се смилат.
3
Ябълков сладкиш с крем сирене 3
Накрая се слага маслото и се смила, докато се получат трохи.
4
Ябълков сладкиш с крем сирене 4
Тестото се прехвърля в квадратна форма (с размер 24 см), застлана с пергаментова хартия, и се заглажда добре. Пече се 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Ябълков сладкиш с крем сирене 5
Крем сиренето се разбива със захарта.
6
Ябълков сладкиш с крем сирене 6
Едно по едно се добавят яйцата, като се бърка, но не интензивно. Ароматизира се с ванилията.
7
Ябълков сладкиш с крем сирене 7
Кремът се изсипва върху охладената основа.
8
Ябълков сладкиш с крем сирене 8
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Поръсват се със захарта и канелата, и се разбъркват.
9
Ябълков сладкиш с крем сирене 9
Подреждат се върху крема.
10
Ябълков сладкиш с крем сирене 10
Овесените ядки се смилат със захарта и брашното.
11
Ябълков сладкиш с крем сирене 11
Добавя се маслото и се смила до получаването на трохи, които се поръсват върху сладкиша.
12
Ябълков сладкиш с крем сирене 12
Пече се 30 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2020
Невероятен сладкиш, доста бях скептична, че нещо ще се получи, но крайния резултат е божествен.
6.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2019
Изстива...
5.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2016
Много е вкусен.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2016
Току що направих сладкиша и нямам търпение да го опитам. Моят е в кръгла форма, защото такава имам
3.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Гергана, не те съветваме да заменяш ябълките с мандарини или портокали, тъй като цитрусите ще отделят повече вода.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: