Френски макарони

Дата: 20.02.2016
Източник: Marina Zhelyazkova
ТИТЛА: Помощник готвач
Френски макарониФренски макарониФренски макарони
 
Необходими продукти:
за макароните:
160 г бадемово брашно
160 г пудра захар
88 г белтъци
90 г захар
50 мл вода
за пълнежа:
250 г сирене „Крема“
3 с. л. заквасена сметана
20 г кокосови стърготини
60 г пудра захар
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Бадемовото брашно се смесва с пудрата захар и се пресява. Добавят се половината от белтъците и сместа се разбърква, до получаване на гъста паста. По желание се добавя сладкарска боя за цветни макарони.
2
Приготвя се италианският меренг, като водата се сипва в малка тенджера на котлона и се прибавя захарта. Бърка се, докато заври, а когато сиропът достигне температура от 120 градуса, съдът се дърпа от котлона. Останалите белтъци се разбиват на сняг и се добавят към горещия захарен сироп на тънка струйка. Белтъците се смесват с бадемовата паста, като се бърка внимателно с шпатула.
3
Сместа се сипва в пош и се шприцоват макаронени черупки върху тава, покрита с хартия за печене на голямо разстояние една от друга. Оставят се за около 30 минути, докато хванат коричка и се пекат 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, като вратата на фурната се оставя леко открехната.
4
Всички продукти за крема се смесват в купа и се разбъркват. Като изстинат макаронените черупки се слепват две по две с крем, с помощта на шприц.



Съвет:
Ако решите да оцветявате макароните добавете повече боя за по-наситен цвят, тъй като при печенето цветът избледнява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта