Сладкиш с ананас и кокос

Лесен десерт с екзотичен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
120 г брашно
100 г кафява захар
100 г краве масло

за ананасовата смес:
1 консерва ананас (400 г)
200 г кокосови люспи
70 г кафява захар
30 г брашно
2 яйца
1 лайм
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Сладкиш с ананас и кокос
Маслото се смесва със захарта и брашното. Претрива се с ръце до получаване на трохи.
2
Сладкиш с ананас и кокос 2
Сместа се слага в тава, застлана с пергаментова хартия.
3
Сладкиш с ананас и кокос 3
Притиска се добре и се пече 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се леко.
4
Сладкиш с ананас и кокос 4
Ананасът се смесва със 100 г от кокосовите люспи, захарта, яйцата, брашното, ваниловата захар, солта и сока от лайм. Разбърква се.
5
Сладкиш с ананас и кокос 5
Получената смес се сипва върху основата и се заравнява.
6
Сладкиш с ананас и кокос 6
Поръсва се с останалия кокос и се пече 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Сладкиш с ананас и кокос 7
Сладкишът се охлажда, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2016
Кокосови люспи съм виждала в ДМ, в най-скоро ще приготвя този сладкиш.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2016
Не намерих никъде кокосови люспи, използвах стърготини.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Marina Doncheva се регистрира в сайта.
Ofeliq Trendafilova се регистрира в сайта.
nalka се регистрира в сайта.
Маник87 публикува рецептата Мързелива баница
Ju коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Ju се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Чабата
Zoia Yordanova се регистрира в сайта.
SViki се регистрира в сайта.
Nika67 публикува рецептата Лесни какаови бисквити
cookinglady коментира рецептата Картофи соте
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: