Десерт с тиква и шоколад

Дата: 19.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
220 г брашно
150 г краве масло (студено)
80 г пудра захар
1 яйце
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
за тиквения пласт:
1 кг тиква, сорт „Цигулка“ (непочистена)
350 г крем сирене
140 г пудра захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 с. л. бренди
за шоколадовия пласт:
600 мл прясно мляко
200 г шоколадов кувертюр
100 г краве масло (на стайна температура)
80 г захар
50 г царевично нишесте
4 жълтъка
за гарниране:
300 мл животинска сметана
250 г шоколадови стафиди
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Десерт с тиква и шоколадБрашното и маслото се смесват в блендер. Прибавят се захарта, канелата и джинджифилът, и се смила, докато се получат трохи.
2
Десерт с тиква и шоколад 2Чуква се яйцето и отново се разбива.
3
Десерт с тиква и шоколад 3Тестото се поставя в квадратна форма за торта с подвижно дъно с размер 24 см, застлана с пергаментова хартия. Притиска се с лъжица и се прибира в хладилник за 30 минути.
4
Десерт с тиква и шоколад 4Пече се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор и се охлажда.
5
Десерт с тиква и шоколад 5Тиквата се почиства, нарязва се на кубчета и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 45 минути. След това се охлажда и се пюрира.
6
Десерт с тиква и шоколад 6Смесва се с пудрата захар, крем сиренето, бурбонската ванилова захар и брендито.
7
Десерт с тиква и шоколад 7Разпределя се върху основата, заглажда се и се прибира в хладилник.
8
Десерт с тиква и шоколад 8Жълтъците и нишестето за шоколадовия пласт се разбъркват с 50 мл от млякото.
9
Десерт с тиква и шоколад 9Останалото мляко и захарта се загряват, след това се разбъркват със сместа с жълтъци. Готви се на умерен огън, докато кремът се сгъсти.
10
Десерт с тиква и шоколад 10Оттегля се от огъня, добавя се шоколадът и се бърка, докато се разтопи. Кремът се покрива с прозрачно фолио и се оставя да се охлади.
11
Десерт с тиква и шоколад 11След това се разбърква, към него се слага маслото и отново се разбърква.
12
Десерт с тиква и шоколад 12Маже се върху тиквения пласт, като се заравнява.
13
Десерт с тиква и шоколад 13Следва разбитата сметана, а накрая се украсява с шоколадовите стафиди.
14
Десерт с тиква и шоколад 14Десертът се оставя в хладилник за 6 часа да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2018
Вкусна!
3.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Прекрасна комбинация!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2016
Аз я направих наобратно първо сложих шоколадовия крем и отгоре тиквения и я украсих с цветни кокосови стърготини. Прекрасна рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2016
вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта