Оризов крем с карамел

Ароматен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 29.02.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
150 г захар
50 г бисерен ориз
30 г пресен джинджифил
2 яйца
2 жълтъка
1 пакетче бурбонска ванилова захар


Начин на приготвяне:
1
Оризов крем с карамел
Оризът се сварява и се охлажда.
2
Оризов крем с карамел 2
Около 100 г захар и 2–3 с. л. вода се загряват на умерен огън, докато се получи карамел, който се пресипва в керамични форми за крем брюле.
3
Оризов крем с карамел 3
Джинджифилът се настъргва и заедно с млякото, останалата захар и ваниловата захар се сипва в касерола и се слага на котлона. Щом сместа кипне, съдът се дърпа от огъня и се оставя похлупен за 10 минути.
4
Оризов крем с карамел 4
Яйцата и жълтъците се разбиват. През цедка и при постоянно бъркане се налива млечната смес.
5
Оризов крем с карамел 5
Сипва се и оризът и се разбърква.
6
Оризов крем с карамел 6
Сместа се разпределя върху карамела.
7
Оризов крем с карамел 7
Формите се поставят в тава, в нея се налива топла вода.
8
Оризов крем с карамел 8
Десертът се пече за 35–40 минути, на водна баня, в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2016
Хм, не мога да си обясня защо ми се пресече млякото :(, реших да не слагам джинджифила, надявам се, че пак ще бъде вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Много е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kalina Slavilova се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: