Оризов крем с карамел
Лора и Стоян
4 червени портокала 200 мл животинска сметана 200 г бишкоти 100 г портокалов мармалад 50 г захар 30 г филирани бадеми | за крема: 3 жълтъка 500 мл прясно мляко 100 г захар 1 пакетче бурбонска ванилова захар 3 с. л. царевично нишесте |
1 | ![]() | Жълтъците се разбиват със захарта, ваниловата захар, нишестето и около 50 мл прясно мляко. Прибавя се останалото мляко, предварително загрято. Разбърква се и се готви на умерен огън, докато кремът се сгъсти. След това се дърпа от котлона и се покрива с прозрачно фолио, за да не хваща кора. |
2 | ![]() | От 100 мл вода, захарта и портокаловия мармалад се прави рядък сироп. Портокалите се белят и се режат на шайби. Потапят се в сиропа за кратко. |
3 | ![]() | Бишкотите се натрошават, кремът се разбива. Сметаната също се разбива. |
4 | ![]() | В чаши за сервиране се редят портокали, бишкоти, сироп, крем, портокали и сметана. |
5 | ![]() | Поръсват се със запечени на сух тиган филирани бадеми. |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...