Клафути с ябълки

С аромат на индийско орехче и канела
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за ябълките:
4 сладко-кисели ябълки (600–700 г)
50 г мед
40 г краве масло
1/4 ч. л. канела
1–2 щипки индийско орехче

за тестото:
4 яйца
500 мл прясно мляко
140 г пудра захар
100 г брашно
60 г краве масло
1 с. л. ванилов екстракт


Начин на приготвяне:
1
Клафути с ябълки
Ябълките се обелват, почистват се и се режат на лодки (6–8 парчета). Запържват се за кратко в загрятото масло.
2
Клафути с ябълки 2
Поръсват се с канелата, индийското орехче и меда и се оставят да се карамелизират.
3
Клафути с ябълки 3
Подреждат се в намазана с масло тава.
4
Клафути с ябълки 4
Яйцата се разбиват. Прибавят се ваниловият екстракт, брашното и захарта, разтопеното масло, прясното мляко и отново се разбива. Трябва да се получи рядко палачинково тесто.
5
Клафути с ябълки 5
Ябълките се заливат със сместа и сладкишът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Клафути с ябълки 6
Поръсва се с пудра захар и по желание се гарнира с цедено кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2019
За първи път правя клафути и ми беше интересен крайния резултат.Доста плътен вкус и като цяло засищащ десерт. Поднесох го с топка ванилов сладолед и децата искаха допълнително.Следващия път ще опитам с друг плод.Като цяло очаквах по-лек десерт, но и така бързо свърши ! :)
5.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2017
Лесно и вкусно - оползотворихме нагнилите ябълки
4.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2016
Мммм много вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2016
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2016
Страхотно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: