Патешки бутчета със сини сливи и порто

Изобилие от цвят, вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 26.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патешки бутчета
600 г картофи
200 г бекон „Панчета“ (на кубчета)
200 г сушени сливи (от сочните)
250 мл пилешки бульон
200 мл вино „Порто“
1 малка глава червено зеле
2 стръка мащерка
1 с. л. червен винен оцет
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Патешки бутчета със сини сливи и порто
Сливите се накисват във виното за 30 минути.
2
Патешки бутчета със сини сливи и порто 2
Месото се овкусява със сол и черен пипер, след което се слага в тиган на слаб огън с кожата надолу. Пържи се в собствената си мазнина от двете страни. Изважда се.
3
Патешки бутчета със сини сливи и порто 3
Мазнината, която се е отделила, се отстранява. В същия съд се слагат сливите и виното.
4
Патешки бутчета със сини сливи и порто 4
Когато алкохолът се изпари, се връща месото, налива се бульонът и се пускат стръкчетата мащерка. Задушава се на слаб огън за около 1,5–2 часа, докато месото стане крехко.
5
Патешки бутчета със сини сливи и порто 5
Беконът се запържва в сух съд. Добавя се зелето, нарязано на тънки ивички. След 2–3 минути се налива оцетът. Готви се под капак, докато зелето омекне.
6
Патешки бутчета със сини сливи и порто 6
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Овкусяват се с горчицата, докато са още топли.
7
Патешки бутчета със сини сливи и порто 7
Месото се сервира със зелето и картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: