Патешки бутчета със сини сливи и порто

Дата: 26.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патешки бутчета
600 г картофи
200 г бекон „Панчета“ (на кубчета)
200 г сушени сливи (от сочните)
250 мл пилешки бульон
200 мл вино „Порто“
1 малка глава червено зеле
2 стръка мащерка
1 с. л. червен винен оцет
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патешки бутчета със сини сливи и портоСливите се накисват във виното за 30 минути.
2
Патешки бутчета със сини сливи и порто 2Месото се овкусява със сол и черен пипер, след което се слага в тиган на слаб огън с кожата надолу. Пържи се в собствената си мазнина от двете страни. Изважда се.
3
Патешки бутчета със сини сливи и порто 3Мазнината, която се е отделила, се отстранява. В същия съд се слагат сливите и виното.
4
Патешки бутчета със сини сливи и порто 4Когато алкохолът се изпари, се връща месото, налива се бульонът и се пускат стръкчетата мащерка. Задушава се на слаб огън за около 1,5–2 часа, докато месото стане крехко.
5
Патешки бутчета със сини сливи и порто 5Беконът се запържва в сух съд. Добавя се зелето, нарязано на тънки ивички. След 2–3 минути се налива оцетът. Готви се под капак, докато зелето омекне.
6
Патешки бутчета със сини сливи и порто 6Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Овкусяват се с горчицата, докато са още топли.
7
Патешки бутчета със сини сливи и порто 7Месото се сервира със зелето и картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта