Пиле „Маринара“

Дата: 17.10.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г пилешко филе
400 г пасирани домати (от консерва)
250 г сирене „Моцарела”
70 г сирене „Грана падано“
70 г галета
80 мл зехтин
2 яйца
3 скилидки чесън
1 суха люта чушка (пеперончино)
1/2 глава лук
1/4 връзка босилек
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле „Маринара“Наситнените лук и чесън се запържват в половината от зехтина и когато омекнат, се овкусяват със стритата люта чушка и с ригана. Сипват се доматите и 400 мл вода.
2
Пиле „Маринара“ 2Подправя се със сол и черен пипер, като по желание се слага и малко захар. Сосът се готви 10 минути.
3
Пиле „Маринара“ 3Пилешкото филе се реже надве и се посолява.
4
Пиле „Маринара“ 4Петдесет грама от сиренето „Грана падано” се настъргва на ситно ренде и се смесва с галетата.
5
Пиле „Маринара“ 5Яйцата се разбиват. Месото се овалва в брашно, потапя се в яйцата и след това се овалва в сместа от галета и сирене.
6
Пиле „Маринара“ 6Месото се запържва в останалия зехтин, до златисто и до полуготовност.
7
Пиле „Маринара“ 7Подрежда се в тава, полива се със соса, а отгоре се разпределя моцарелата – нарязана на шайби. Завършва се с останалото сирене „Грана падано”, настъргано наситно.
8
Пиле „Маринара“ 8Ястието се пече около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
9
Пиле „Маринара“ 9Поднася се с нарязан наедро босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2017
Много е вкусно, семейството ми и гостите бяха очаровани.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2017
За специални вечери!!! Вкусотия!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2016
И при мен се получи да си оближеш пръстите.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2016
Вкусотия!?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта